Communicatie 

Heldere communicatie voor iedereen
Het communicatieteam van De Connectie zorgt voor begrijpelijke en duidelijke communicatie die uitnodigt. Klanten en collega’s worden meegenomen in de ontwikkelingen van De Connectie. Van grote veranderingen tot een klein project. Communicatie zorgt ervoor dat alle betrokkenen geïnformeerd worden waardoor zij zich ook echt betrokken voelen. In samenspraak met de klanten wordt de informatiebehoefte vastgesteld, hierdoor is aan de voorkant duidelijk wat de wensen en behoeften zijn zodat iedereen zich betrokken en bereikt voelt.

Wat de boodschap of het communicatiemiddel ook is, Communicatie geeft handen en voeten aan het ‘De Connectiegevoel’. De Connectie is een organisatie met een eigen cultuur en een specifieke opdracht. Met tekst en (bewegend) beeld wordt ervoor gezorgd dat het gevoel vertaald wordt naar concrete boodschappen.

Het communicatieteam van De Connectie is klein en dynamisch. Vanwege de vele ontwikkelingen staat de organisatie van De Connectie nooit stil. Dat betekent dat de communicatie ook mee moet bewegen. Het communicatieteam kan snel schakelen en voorziet het bestuur, de directie, het management en alle afdelingen van marketing- en communicatieadvies. Daarnaast zijn ze ook verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan.

Wat zijn de taken van Communicatie
Het takenpakket heeft betrekking op advies en uitvoering:

 • Adviseren en implementeren van de merkstrategie van De Connectie.
 • Adviseren van het bestuur, directie, management en de afdelingen op zowel marketing- als communicatiegebied.
 • Verzorgen van de arbeidsmarktcommunicatie.
 • In het kader van de interne communicatie beheert Communicatie het intranet, ook wel het platform genoemd. Regelmatig publiceert Communicatie berichten. Twee keer per jaar wordt het magazine ‘Connect’ uitgebracht. Dit is hét personeelsblad van De Connectie.
 • Corporatie communicatie valt ook onder de verantwoording van Communicatie. Hierbij staat de relatie én de dialoog met klanten en haar medewerkers centraal. Het takenpakket bestaat uit:
  • Projectcommunicatie door o.a. medewerkers van klanten te informeren via verschillende communicatiekanalen die passen bij de informatiebehoefte en doelgroep.
  • Ontwikkelen en beheren van de corporate communicatie onder andere via deze Portal.
  • Ontwikkelen en beheren van social media.
  • Het organiseren van evenementen, zoals de jaarlijkse De Connectiedag voor medewerkers.

Contactpersoon
Tim Rooding
Strategisch communicatieadviseur/woordvoerder
T: 026 – 377 5380
E: tim.rooding@connectie.nl