Sanne de Kleyn nieuwe directeur De Connectie

Met ingang van 1 januari 2023 heeft De Connectie een nieuwe directeur. Sanne de Kleyn (30) volgt interim-directeur Mirjam Kersbergen op.

Sanne de Kleyn
Na het behalen van haar master Bestuurskunde heeft Sanne in verschillende functies gewerkt voor de gemeente Rheden. Bij de start van De Connectie in 2017 maakte ze de overstap naar de nieuwe bedrijfsvoeringsorganisatie. Op dit moment is Sanne afdelingsmanager Facilitaire Zaken en Documentaire Informatie Voorziening (DIV).

Sanne: “De Connectie voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb de afgelopen 5,5 jaar met veel collega’s gewerkt. Het zijn vakinhoudelijke toppers die zich iedere dag weer inzetten voor De Connectie en de gemeenten. Voor mij is dit een geweldige kans om samen met alle collega’s, de gemeenten en vanuit mijn nieuwe rol te bouwen aan onze organisatie. Ik kijk er naar uit om de dienstverlening van De Connectie verder te verbeteren en een succesvol vervolg te geven aan de gemeentelijke samenwerking.”

Bestuur
Het bestuur van De Connectie bestaat uit Dorus Klomberg van de gemeente Rheden, Marinka Mulder van de gemeente Renkum en Maurits van de Geijn van de gemeente Arnhem. Bestuursvoorzitter Dorus Klomberg: “We zijn verheugd met de benoeming van Sanne de Kleyn. Zij heeft de kwaliteit en capaciteit om samen met de medewerkers De Connectie door te ontwikkelen.”

Sanne neemt per 1 januari 2023 het stokje over van interim-directeur Mirjam Kersbergen. Dorus Klomberg: “Het afgelopen jaar heeft Mirjam gewerkt aan de bestuursopdracht. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een goede basis ligt voor de doorontwikkeling van De Connectie. Het bestuur is Mirjam dankbaar voor haar inzet en betrokkenheid.”

Over De Connectie
De Connectie is opgericht op 1 juli 2017 door de gemeenten Arnhem, Renkum en Rheden. Samen zijn de drie gemeenten eigenaar en opdrachtgever. De Connectie heeft ruim 400 medewerkers en richt zich op de bedrijfsvoering van de gemeenten. Hierdoor kunnen gemeenten zich volledig richten op de ruim 230.000 inwoners, bedrijven en toeristen die wonen, werken en recreëren in Arnhem, Renkum en Rheden.

Auteur

Tim Rooding

Gepubliceerd op

2 januari 2023