Tom Wijering

Tom Wijering is manager van de afdeling Basisregistraties & Belastingen.

Het team basisregistraties staat voor het beheer van de wettelijke basisregistraties, het stelselbeheer, gegevensverstrekking en alles waar gemeenten bronhouders van zijn. Denk bijvoorbeeld aan de basisregistratie personen (BRP) of de basisregistratie Waardering onroerende zaken (WOZ).

Het team Belastingen adviseert de gemeenten ook over de haalbaarheid en uitvoerbaarheid van wensen en ontwikkelingen over de dienstverlening aan inwoners en ondernemers.

Drijfveren
Tom is een dienstverlener in hart en nieren. Hij wil het verschil maken voor gemeentelijke klanten én haar inwoners en ondernemers. Tom wil graag een bijdrage kunnen leveren aan de optimalisering van de digitale dienstverlening. Hij hecht veel waarde aan het feit dat hij medewerkers kan aansturen en ondersteunen in hun ontwikkeling. Het geeft voldoening om op deze manier het hele team te zien groeien.

Weetjes
Tom is fan van, naar eigen zeggen, de mooiste voetbalclub van heel Nederland: FC Twente. Tom support de thuiswedstrijden. De uitwedstrijden als het even kan.