JINC en De Connectie verstevigen samenwerking als officiële partners

Begin dit jaar hebben leerlingen vanuit JINC een zogenaamde ‘bliksemstage’ van één dag gelopen bij De Connectie. De Connectie is trots om op deze manier samen met JINC een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren met een sociaaleconomische achterstand. Daarom versterken we de samenwerking in de vorm van een partnerschap. Woensdag 27 september was het officiële startmoment met JINC en collega's die vanuit De Connectie, onder andere via het thema ‘Jij doet ertoe!' zijn betrokken bij het project.

Dit is JINC 
JINC zet zich in voor een maatschappij waarin iemands achtergrond niet diens toekomst bepaalt. Voor een maatschappij waarin íeder kind kansen krijgt. Misschien sta je er zelf niet bij stil. Maar het krijgen van zulke kansen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld als je opgroeit in een omgeving met veel werkeloosheid. Of als je met je ouders bent gevlucht en pas kort in Nederland woont. Met haar samenwerkingspartners vergroot JINC kansengelijkheid door ieder kind de mogelijkheid te bieden de arbeidsmarkt te ontdekken.   

De ‘K’ van kansen 
JINC richt zich op kinderen tussen de 8 en 17 jaar. Deze kinderen gaan naar praktijkscholen of volgen speciaal onderwijs. Of ze zitten in internationale schakelklassen om de periode tussen hun aankomst in Nederland en een plek in het reguliere onderwijs te overbruggen. Begin dit jaar hebben leerlingen uit zo’n schakelklas een blikstemstage van één dag gelopen bij Facilitaire zaken. Eén van de vijf K’s van De Connectie staat voor ‘kansen’. Kansen voor alle medewerkers binnen onze organisatie, maar ook kansen voor de samenleving waarvoor we werken. Daarom zijn JINC en De Connectie vanaf nu officiële partners. 

We gaan samen mooie dingen doen
De komende maanden volgen meer jongeren vanuit JINC een bliksemstage bij De Connectie. Daarnaast gaan medewerkers van De Connectie sollicitatietrainingen geven aan jongeren met een sociaaleconomische achterstand. Zij missen vaak iemand in hun omgeving die ze vertelt over sociale codes op de werkvloer. Ze weten dus niet hoe ze zich moeten voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Daarop voortbouwend proberen we via het project Carrière Coach samen met JINC een aantal jongeren voor een periode van één schooljaar te begeleiden. 

Auteur

Daan Wiltink

Gepubliceerd op

20 oktober 2023